Verslag projectbespreking in Italië

Afgelopen maandag waren Marie-Louise (cursusauteur) en Anne (onderzoeker) te gast bij onze Italiaanse projectpartner, het Consorzio per Valutazioni Biologiche e Farmacologiche. In het prachtige Bari bespraken we met alle projectpartners van de e-learning cursus voor leraren over de afronding van het ontwikkelproces en de internationale afstemming van het evaluatieonderzoek. Dit evaluatieonderzoek wordt gecoördineerd door Anne en je kunt er als leraar ook aan bijdragen als je de cursus niet volgt. Ga daarvoor naar deze pagina.

Het was erg interessant om te merken hoe cultuurverschillen en verschillen in het onderwijssysteem ervoor hebben gezorgd dat de cursus in de verschillende landen ook zeer verschillend is geworden. Zo is er in Roemenië bijvoorbeeld nog maar weinig informatie beschikbaar over autisme, waardoor de meeste leraren direct alle modules volgen. Dit in tegenstelling tot Nederland, waar veel leraren al eens eerder een cursus over autisme hebben gevolgd en meer geïnteresseerd zijn in specifieke onderwerpen zoals omgaan met gedragsproblemen (te vinden in module 1).

Er zijn ook mooie, nieuwe plannen ontstaan voor een eventuele volgende samenwerking. Vooral autisme en seksualiteit kwam in deze besprekingen naar voren als een onderwerp wat in Zuid-Oost Europa nog vaak als taboe wordt gezien. In Nederland bespreken we dit onderwerp kort in module 4. De andere projectpartners waren zeer benieuwd naar de kennisbronnen die wij hiervoor hebben gebruikt, omdat deze in hun land niet of lastig te vinden zijn.

In onze volgende nieuwsbrief die aan het eind van 2019 uitkomt, kunt u meer lezen over de ontwikkelingen rondom de e-learning cursus voor leraren. Je kunt je inschrijven voor de nieuwsbrief via ons contactformulier.

Foto’s van Bari door Anne, foto van presentatie door Marie-Louise.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s