Module 4 over autisme en volwassen worden bijna klaar!

De afgelopen maanden hebben we hard gewerkt aan de laatste module van onze e-learning cursus ‘Autisme in de klas’. De module komt iets later dan gepland online, omdat het herschrijven van de module voor de Nederlandse context meer werk was dan we hadden ingeschat. Inmiddels staat er achter de schermen een module klaar waar we tevreden over kunnen zijn, omdat de module naar ons idee nu wel goed aansluit bij het Nederlandse onderwijs en de onderwerpen die daar spelen. We zijn bezig om de laatste puntjes op de i te zetten.

We gaan het in deze module onder andere hebben over de overstap van het basisonderwijs naar het voortgezet onderwijs, het inzetten van de ervaringsdeskundigheid van leerlingen en ouders, en over de ontwikkeling van relaties, seksualiteit en andere puberdingen. We hebben geprobeerd om wetenschappelijke informatie zo concreet mogelijk te maken, zodat je de kennis meteen kunt toepassen in de praktijk. Op de plaatjes zie je alvast een voorbeeld van een van de checklists en modellen die hieruit voort zijn gekomen.

Nieuwsgierig geworden? Deze laatste module staat bijna online! Houd deze site en onze sociale mediakanalen in de gaten, daar houden we je op de hoogte. Je kunt natuurlijk ook alvast beginnen met een van de eerste drie modules, of met onze vragenlijsten.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s