Informatie voor leraren

Heel veel mensen hebben kennis over lesgeven aan leerlingen met autisme. Maar hoe maak je de nodige kennis beschikbaar voor zo veel mogelijk leraren?

Wij bundelden kennis uit de wetenschap, de jeugd-ggz en het onderwijs in een e-learning cursus die gratis beschikbaar is. We hopen dat alle leerkrachten en docenten in Nederland hem gaan bekijken. Dat kan waar en wanneer je maar wilt!

Je leert onder andere op nieuwe manieren te kijken naar gedrag, maar krijgt ook allerlei praktische tips en voorbeelden. Wij denken dat leraren echt iets kunnen hebben aan het verbreden van hun kennis. Je leert bijvoorbeeld meer strategieën voor gedragsmanagement en het aanpassen van de context. Die strategieën leveren je uiteindelijk tijd en energie op, die je vervolgens kunt besteden aan alle andere dingen die van je gevraagd worden. 

blader hierboven door voorbeelden van de cursus


Omdat we graag zeker willen weten of deze cursus werkt en aansluit, maakten we een online vragenlijst die is samengesteld uit bestaande vragenlijsten van andere onderzoekers. Zo kunnen we op een wetenschappelijke manier uitzoeken of kennis inderdaad stijgt door deze cursus. En of de cursus positieve gevolgen heeft voor leraren én hun leerlingen.

Als ook leraren die de cursus niet volgen de vragenlijst invullen, kunnen we nog meer informatie verzamelen en nog beter conclusies trekken. Hierdoor weten we straks beter hoe en waar we als jeugd-ggz leraren kunnen helpen.

 De strategieën leveren je uiteindelijk tijd en energie op, die je vervolgens kunt besteden aan alle andere dingen die van je gevraagd worden.

het OLAV-team

Voordat je mee kunt doen, zijn we verplicht om je te informeren over hoe we je informatie precies gebruiken. Klik op de knop hieronder om de informatiebrief te downloaden.


Voor elke volledig ingevulde vragenlijst krijg je van ons een digitale cadeaubon van bol.com ter waarde van 5 euro. Lukt het je wellicht niet om de vragenlijst in één keer in te vullen, maar wil je later verder kunnen gaan? Stuur dan een mail naar a.smit@accare.nl voor een persoonlijke link.

Na het invullen van de vragenlijst, ga je terug naar deze website om een account voor de cursus aan te maken via de blauwe knop “Ga naar de e-learning cursus”.

Ik ben erg te spreken over de cursus over autisme, er staat echt zinvolle informatie in.

Marjan, leerkracht basisonderwijs

Heb je de cursus gedaan?

Na het volgen van de e-learning cursus kan je de tweede vragenlijst invullen. Klik daarvoor op de knop hieronder. Hiermee help je ons om de effectiviteit van de cursus goed te onderzoeken.

Let op! Klik alleen op deze knop als je nadat je de cursus hebt gedaan.