… voor pabostudenten

Heel veel mensen hebben kennis over lesgeven aan leerlingen met autisme. Maar tijdens je opleiding leer je er misschien maar weinig over. Hier vind je al die kennis in een cursus!

Wij bundelden kennis uit de wetenschap, de jeugd-ggz en het (speciaal) onderwijs in een e-learning cursus die gratis beschikbaar is. We hopen dat alle pabostudenten hem gaan bekijken. Dat kan waar en wanneer je maar wilt!

Ik denk dat het goed is dat hier aandacht aan wordt besteed, want vanuit de pabo is er weinig aandacht voor leerlingen met ASS, terwijl dat wel fijn zou zijn.

Sarina, pabostudent

Je leert onder andere op nieuwe manieren te kijken naar gedrag, maar krijgt ook allerlei praktische tips en voorbeelden. Aan deze kennis heb je direct iets tijdens je stage. Je leert bijvoorbeeld meer strategieën voor gedragsmanagement en het aanpassen van de context. Die strategieën leveren je uiteindelijk tijd en energie op, die je vervolgens kunt besteden aan alle andere dingen die van je gevraagd worden.


screenshot van de e-learning

Omdat we graag zeker willen weten of deze cursus werkt en aansluit, maakten we een online vragenlijst die is samengesteld uit bestaande vragenlijsten van andere onderzoekers. Zo kunnen we op een wetenschappelijke manier uitzoeken of kennis inderdaad stijgt door deze cursus. En of de cursus positieve gevolgen heeft voor pabostudenten én hun stageleerlingen.

Als ook pabostudenten die de cursus niet volgen de vragenlijst invullen, kunnen we nog meer informatie verzamelen en nog beter conclusies trekken. Hierdoor weten we straks beter hoe en waar we als jeugd-ggz pabostudenten kunnen helpen.


Voordat je mee kunt doen, zijn we verplicht om je te informeren over hoe we jouw informatie precies gebruiken voor het onderzoek. Klik op de knop hieronder om de informatiebrief te downloaden.

Wil jij meedoen?

Als je mee wilt doen, klik je onderaan deze pagina op de eerste vragenlijst (als je mee wilt doen met de vragenlijsten) of e-learning (als je niet mee wilt doen met de vragenlijsten).

Heb je vragen?

Dan mag je altijd contact met ons opnemen.

Na het invullen van de vragenlijst, kan je teruggaan naar deze website om een account voor de cursus aan te maken met de roze knop.

Als je kiest om direct naar de cursus te gaan voordat je een vragenlijst hebt ingevuld, kun je later niet meer meedoen met het onderzoek.


Is OLAV ook iets voor jouw stagebegeleider of -school?

Ook leraren kunnen meedoen aan OLAV! Klik hier voor meer informatie voor leraren, of neem contact met ons op.


Heb je de e-learning gedaan?

Heb je de eerste vragenlijst ingevuld en daarna de e-learning gedaan? Klik dan op de knop hieronder voor de tweede vragenlijst om de e-learning te evalueren.

Let op! Klik alleen op deze knop als je de e-learning hebt gedaan.