Home

Steeds meer leraren geven les aan leerlingen met ASS. Omdat zij belangrijk zijn voor de ontwikkeling en het schoolsucces van leerlingen met autisme, willen we hen handvatten bieden om dat op een goede manier te doen. Daarom kun je bij ons een gratis e-learning cursus doen. Je leert daarin nieuwe strategieën die je helpen het onderwijs zo vorm te geven dat je meer kunt halen uit je lessen aan de leerling met ASS en de rest van de klas.

We doen ook onderzoek naar pabostudenten en leraren die lesgeven aan leerlingen met ASS. We willen je graag vragen om daaraan mee te doen.  

Heb je na het bekijken van de site nog vragen? Dan mag je altijd contact met me opnemen!

Namens de ontwikkelaars en onderzoekers,
Anne Smit


Over het onderzoek

Om zeker te weten of onze cursus aansluit, stelden we een online vragenlijst samen. Zo kunnen we op een wetenschappelijke manier informatie verzamelen over leraren die lesgeven aan leerlingen met autisme. Hierdoor weten we straks beter hoe en waarmee de jeugd-ggz leraren kan helpen. Voordat je mee kunt doen, zijn we verplicht om je te informeren over hoe we je informatie precies gebruiken. Klik op de knop hieronder om de informatiebrief te downloaden.

Ik denk dat het goed is dat hier aandacht aan wordt besteed. Vanuit de pabo is er weinig aandacht voor leerlingen met ASS, terwijl dat wel fijn zou zijn.

SARINA, PABOSTUDENT

Cursus Autisme in de Klas

Wij bundelden kennis uit de wetenschap, de jeugd-ggz en het onderwijs in een e-learning cursus die gratis beschikbaar is gesteld. Je leert onder andere op nieuwe manieren te kijken naar gedrag, maar krijgt ook allerlei praktische tips en voorbeelden. Wij denken dat leraren echt iets kunnen hebben aan het verbreden van hun kennis. Je leert bijvoorbeeld meer strategieën voor gedragsmanagement en het aanpassen van de context. Die strategieën leveren je uiteindelijk tijd en energie op.

De cursus bestaat uit 6 hoofdstukken van ongeveer 1 uur. Voor de cursus maak je een account aan bij Pynter van Accare Kinder- en Jeugdpsychiatrie.

Ik ben erg te spreken over de cursus over autisme, er staat echt zinvolle informatie in.

MARJAN, LEERKRACHT BASISONDERWIJS