Het leuke aan stage lopen vind ik de bijdrage die ik kan leveren aan passend onderwijs

Hi! Mijn naam is Miranda Wiering (24 jaar) en ik ben orthopedagoog in opleiding bij Accare. Ik ben momenteel bezig met mijn laatste jaar (master Orthopedagogiek aan de RUG) waarvoor ik mijn onderzoekstage loop bij OLAV. Ik richt mijn onderzoek op burn-outsymptomen onder leerkrachten die werken met leerlingen met autisme. Hier heb ik voor gekozen omdat mijn interesse uitgaat naar burn-outsymptomen, gezien hier steeds vaker sprake van is in onze huidige prestatiemaatschappij. Ik heb voor mijn onderzoek regelmatig contact met Anne die mij hierin ondersteuning biedt. 

Voor mijn onderzoek maak ik gebruik van vragenlijsten die afgenomen zijn onder Roemeense leerkrachten. Ik zoom hierbij in op burn-outsymptomen in combinatie met de kennis van leerkrachten, de vaardigheden van leerkrachten en de attitude tegenover leerlingen met autisme. Ik bekijk de samenhang tussen deze componenten om in kaart te brengen wat van invloed is op het verkrijgen van burn-outsymptomen. 

Het leuke aan stage lopen bij OLAV vind ik de bijdrage die ik kan leveren aan het passend onderwijs voor leerlingen met autisme. Ik vind het fijn dat ik met mijn onderzoek kan bijdragen aan de verbetering van onderwijs. Daarnaast vind ik de samenwerking met Anne erg fijn. Anne denkt goed mee, is bereikbaar en heeft veel kennis in huis. Ook krijg ik de vrijheid om mijn onderzoek op mijn eigen manier vorm te geven. 

Daarnaast werk ik als orthopedagoog in opleiding op de poli in Groningen en Haren. Hier werk ik met cliënten met autisme en angst- en stemmingsproblematiek. Deze combinatie zorgt ervoor dat ik mijn opgedane kennis vanuit het onderzoek weer kan gebruiken in mijn werk.  

Ik heb in een paar maanden tijd al veel mogen leren bij mijn stage bij OLAV en ik hoop dat ik dit studiejaar nog veel meer mag leren!  

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s