Nieuwe plek gratis e-learning voor leraren

Het Accare Child Study Center stelt vanaf 12 oktober de e-learning ‘Autisme in de klas’ gratis beschikbaar via hun website. De e-learning is bedoeld voor leraren in het basisonderwijs en voortgezet onderwijs die één of meerdere kinderen met autisme in de klas hebben. Je leert onder andere hoe je kunt omgaan met gedragsproblemen en krijgt allerlei praktische tips en voorbeelden. De e-learning werd ontwikkeld door Accare in samenwerking met Kentalis, de Dr. Verschoorschool en internationale samenwerkingspartners en is onderdeel van een onderzoek naar onderwijs aan leerlingen met autisme.

In de e-learning zijn kennis uit de wetenschap, de jeugd-ggz en het (speciaal) onderwijs gebundeld. Onderzoeker Anne Smit: “Je leert bijvoorbeeld meer strategieën voor gedragsmanagement en het aanpassen van de context. Die strategieën leveren uiteindelijk tijd en energie op.¨

Als je de e-learning volgt, kun je ook meedoen aan het bijbehorende onderzoek. We weten uit onderzoek [1] al dat leraren het verschil kunnen maken voor leerlingen met autisme. Nu willen we onderzoeken wat het effect is van deze specifieke cursus. Dat doen we met twee online vragenlijsten om te meten wat de cursus betekent voor de kennis, vaardigheden en attitude van leraren. Je vult de eerste vragenlijst in voor de cursus in en de tweede erna.

Onze onderzoekers verzamelen daarnaast ook data over de kennis en attitude van leraren die niet meedoen aan de cursus, om zo meer te weten te komen over de basisvoorwaarden voor inclusief onderwijs aan leerlingen met autisme.

De nieuwe cursus en het onderzoek zijn vanaf 12 oktober beschikbaar via deze website, www.olavonderwijs.com.


[1] Smit, A. & de Bildt, A. (2019). “Onderwijs aan leerlingen met ASS versterken.” Kind & Adolescent Praktijk 18(3): 33-35.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s